Smekmånad för skandinaviska kungligheter

Eftersom Sverige, Norge och Danmark alla har väletablerade kungahus så är det inte så konstigt att deras bröllop blir stora affärer där de alla gästar varandra. Många av medlemmarna i dessa kungahus har blivit nära vänner genom åren och de kan till och med i bland semestra tillsammans.

När det kommer till de kungliga smekmånaderna så har det hänt en hel del genom åren och här har faktiskt de olika paren gjort mycket olika val; medan vissa har valt att sola och bada är det andra som i stället har föredragit storstäder.

Bland de mer dramatiska smekmånaderna måste nog kronprinsparet Haakon och Mette-Marit av Norge räknas då deras resa drabbades av en stor terrorattack. Man hade länge spekulerat i norsk press om vart de nygifta skulle bege sig men de hade båda lyckats med konstbedriften att hålla det hela hemligt. Efter att ha smitit iväg från bröllopsfesten tillbringade de en härlig bröllopsnatt på en lyxkryssare och begav sig sedan till New York för att njuta av varandra och den spännande staden. Då hände det otänkbara. Flygplan kraschade den 11:e september in i World Trade Center och resten är historia. Nu fick kronprinsparet plötsligt all norsk uppmärksamhet på sig och det blev kanske inte det bästa minnet!

För Victoria och Daniel blev det också ett besök i New York men den största delen av sin smekmånad spenderade de på en lyxkryssare i Franska Polynesien, där de fick njuta av sol och bad, långt ifrån alla journalister och fotografer. Deras smekmånad blev perfekt, utan någon som helst dramatik.

För Fredrik och Mary av Danmark blev det ännu mer exotiska resmål då paret valde att spendera sina första dagar som gifta i Kenya och Tanzania där det njöt av varandra, likväl som långa, kritvita badstränder.

Ett är säkert, när dessa kronprinspar vill ha det kul och mysigt så vet de verkligen hur det skall gå till!