Prins Joachim och hans två bröllop

Ibland går det inte riktigt rätt till den första gången men som tur är kan man i Skandinavien både skilja sig och gifta sig mer en än gång. Det var just det som den danske prins Joachim fick göra efter att hans första äktenskap kraschat av en rad olika anledningar.

Prins Joachim av Danmark har alltid haft något av ett rykte om sig att vara playboy och party prisse och därför var det många som trodde att han skulle lugna ner sig när han förälskade sig i och sedermera gifte sig med prinsessan Alexandra. Hon var en spännande och exotisk kvinna som fötts i Hong Kong där hon länge arbetat som en framgångsrik affärskvinna och med sin brokiga och mångkulturella familj med rötter i Tjeckien, Kina och Österrike verkade hon vara precis den typ av livspartner som Joachim sökte.

De tu gifte sig i november 1995 och inom några år hade paret fått några barn och allt verkade frid och fröjd, även om det ibland ryktades om problem som hade med allt från alkoholism till otrohet att göra. Äktenskapet höll i tio år men till sist så gick det inte längre att låtsas som att allt var bra och så gick de skilda vägar.

Nästa äktenskap, nummer två, blev med skönheten Marie Cavallier som, precis som namnet antyder, är en tvättäkta fransyska med allt som det innebär. Hon har precis den finess som prinsen länge sökt och paret har i dag två barn. Åter igen går det ibland rykten om hur det egentligen står till där hemma men allt tyder på att Marie är duktig på att hålla samman saker och ting, inte minst familjen och deras image. Hon har själv jobbat mycket med marketing och det har nog kommit till stor hjälp när det gäller att visa en perfekt, kunglig bild för omvärlden.