Monacos stora bröllop

Med handen på hjärtat så var det nog många som trodde att kronprins Albert av Monaco skulle förbli den evige ungkarlen. Efter många år som singelkille, med den ena uppmärksammade relationer efter den andra, vilda fester, fotomodeller, resor och skvallerpress kom det därför som en mycket stor överraskning då det utannonserades att han skulle gifta sig.

Föremålet för prinsens kärlek var den stiliga Charlene Wittstock, en atletisk skönhet från Sydafrika som till och med tävlat som simmerska i de olympiska spelen. Det var just under en simtävling, denna gång i Monaco, som paret träffades och tycke uppstod.

Detta var bland de mest uppmärksammade och skandalomsusade kungabröllopen någonsin och på sätt och vis kan det nog anses vara passande med tanke på Alberts bakgrund. Den nu över femtioårige prinsen hade redan ett faderskapsmål överhängande och bara några veckor innan vigsel kom det fram två ytterligare kvinnor som påstått sig ha fått barn med prinsen medan han var tillsammans med Charlene.

Av förståeliga anledningar så gjorde allt detta att Charlene ryktades ha fått kalla fötter och det sades att hon försökte fly bara några dagar innan bröllopet. Till sist så gifte sig de tu dock och det flög in framstående gäster från hela världen för att närvara. Hit kom världens jetsettare och de kunde under de följande dagarna njuta av Monacos lyxiga liv med fantastiska miljöer och casinon. De vackra och de rika flockades för att spela black jack och poker, dricka litervis med champagne och fräsa runt i snygga sportbilar och på lyxjakter.

Förutom alla kungligheter och statsöverhuvuden som bjudits in så kom det också många atleter, framförallt simmare, och framstående personer inom modevärlden. Armani kom i sin lyxkryssare, Naomi Campbell festade vilt och Karl Lagerfeldt hedrade sin omgivning med sin tysta närvaro. Detta var århundrades jet set bröllop och vem annars än Albert skulle det ha passat bättre?