Kronprins Fredrik av Danmark

När det var dags för kronprins Fredrik av Danmark att gifta sig den 14:e maj 2004 var det smockfullt i Köpenhamns katedral. Här fullkomligen vimlade det av kungligheter från när och fjärran som samsades med brudens familj och vänner som kommit hit hela vägen från hennes hemland Skottland och andra delar av världen då hon och hennes nära levt på många ställen av världen.

Bland gästerna återfanns bland annat de svenska och norska kungahusen, liksom belgiska och till och med japanska. Det här var ett kungabröllop utan like och det syntes verkligen på den stora skara prinsar, prinsessor, kungar, drottningar och allmänna jetsettare som närvarade.

Paret hade träffats under de olympiska spelen i Sydney år 2000 och efter några år av ett ganska tystlåtet förhållande, med många spekulationer i skvallerpressen, förlovade sig paret officiellt. Själva vigseln förrättades i Köpenhamns vackra domkyrka och det var ett oerhört glamoröst bröllop. Brudens klänning var extremt påkostad med många meter spets handgjord av irländska nunnor, tyll och speciellt siden och släpet var åtta meter långt.

Buketten var desto enklare och förenade brudens bakgrund med vita rosor och eukalyptuslöv men som alla visste fanns där också en röd ros till minne av hennes mor.

Sedan bar det av till en storslagen bröllopsfest men mitt under evenemanget smet de nygifta iväg i allra största hemlighet. Nu bar det av på smekmånad och man ville inte ge det hela för mycket uppmärksamhet. Det blev en exotisk resa då man valt Tanzania och Kenya som sina resmål och paret njöt av att få vara på tu man hand och njuta av härligt sol och bad.

Idag har paret fyra barn och en dag kommer någon att bli den nya kungen eller drottningen av Danmark. Det blir en svår roll att fylla eftersom den nuvarande regenten är så populär men kronprinsparet är både mycket välutbildade och världsvana så det kommer att gå strålande.