Ha ett eget “kungligt” bröllop

Man måste inte vara kunglighet för att få ha ett eget kungligt bröllop. Nejdå, det är ditt bröllop och du bestämmer precis hur du vill att det ska vara. Tycker du precis som vi att de kungliga bröllopen är otroligt vackra och inspirerande så varför inte ha ett eget?

Att ha ett eget prinsessbröllop behöver inte vara särskilt svårt eller kosta lika mycket som de kungliga kungligt inspirerat bröllopbröllopen, men de kan bli precis lika fina. Det första du bör fundera på är om det är någon speciell kunglighet som gift sig som du tycker hade ett extra fint bröllop. Välj sedan ut dennes bröllop som inspirerande grund för ditt eget. Hade bruden en väldigt fin klänning? Det finns garanterat liknande klänningar men till ett betydligt billigare pris.

Det som kommer göra att ditt bröllop känns extra kungligt är om du har det på ett slott. I alla fall efterfesten. I Sverige finns det massvis av slott att välja mellan när man ska gifta sig. Flera av dessa är belägna på fina platser både nära storstäder och längre bort. Att hyra ett slott behöver inte alltid kosta skjortan, det beror helt och hållet på vilket slott det är, när det är byggt, vart det ligger och så vidare. När du har valt ut ett slott så är det dags att välja utsmyckning av lokal och hur dukningen på borden ska se ut. Även här kan du kika på hur det bröllop som du inspirerats av har gjort. Är det väldigt enkelt? Har det mycket av en speciell färg? Ta så mycket inspiration som möjligt och skapa din egen version av dukningen.

Tillhörande dukningen kommer ju även det som ska serveras på borden. Även om du tar inspiration från ett kungligt bröllop så är det bra att ha i åtanke vilken firma du beställer maten från eller om det är de på slottet som lagar den, tänk då på att det kan vara en god ide att faktiskt servera de rätter som just de är kända för och duktiga att laga. Se även över vilka matvanor din gäster har, är någon vegetarian? Finns det allergier? Och annat som är viktigt att tänka på.

När det kommer till dryck så bör det finnas både alkoholhaltiga drycker samt alkoholfria alternativ. Ett tips är att låta sätta upp ett par eller flera barer som specialiserar sig på vissa drycket. Du kan exempelvis ha en bar som serverar utvalda cocktails, en bar som serverar bubbel och en bar som serverar öl och cider.

När det kommer till tårtan så finns det hur mycket som helst att välja mellan. Börja med att bestämma ett antal smaker som både du och den du gifter dig med tycker om. Provsmaka sedan på dessa och bestäm er för den smak som ni tycker bäst om. Sedan kan ni börja kika på kungliga tårtor för att få inspiration. När ni har hittat et som ni tycker är fin så kan ni alltid ta med en bild till det företag som ni vill beställa tårtan ifrån och fråga om ni kan få en liknande tårta gjord. Även om ni använder inspiration från ett kungligt bröllop så kan det vara kul att ha sitt eget stuk på saker och ting. Kopiera alltså inte utan inspireras.

Hur resten av kvällen ska se ut kan variera. Vill du själv inte planera för mycket är ett gott råd att utnämna en toastmaster och en toastmadame. Dessa kommer i sin tur att sköta underhållningen för dina gäster och er. Se däremot till att välja några som ni verkligen litar på och som gillar att stå i centrum och komma på roliga lekar och idéer. Välj även några som ni tror kommer att underhålla på ett anständigt sätt om det nu är så att dina gäster är mer åt det hållet, annars kan det bli väldigt fel.

Detta är bara en snabb överblick av hur man kan skapa grunden för sitt bröllop. Vi kommer gå in mer i detalj på hur saker och ting kan anordnas inne på vår blogg. Det finns allt för mycket att låta sig inspireras av och allt för många ideer för att kunna fylla bara en sida med ämnet.