Carl-Philip och Sofia

Även om Victorias och Daniels bröllop var bland det ståtligaste och gladaste av de många skandinaviska kungabröllop som förrättats under de senaste åren så måste nog Carl-Philips och Sofias räknas som bland det vackraste. Eftersom det här inte handlade om kronprinsar eller kronprinsessor blev detta ett bröllop som handlade mindre om ceremonielet och mer om ett ungt, vackert och uppenbarligen förälskat par som fick varandra till sist.

Bröllopet ägde rum i Slottskyrkan och var det sjunde kungabröllopet som någonsin förrättats där. Vigselförrättare var biskop Michael Bjerkhagen och för musiken stod Salem al Fakir, vilket gjorde vigsel till en spännande blandning av tradition och modernitet. Detta är knappast särskilt förvånande eftersom prinsen själv alltid varit mycket intresserad av design och kreativitet och man kunde definitivt känna att det unga paret haft en hel del att säga till om när det kom till arrangemanget.

Sofia var dessutom klädd i en mycket speciell dräkt som gick i tre olika toner av vitt i italiensk design med både spets och tyll. Prinsen själv bar en mässdräkt från 1800-talet och i och med det såg de båda ut som fotomodeller från en bröllopskatalog, stiligare par kan man knappast hitta.

Efter vigseln åkte paret kortege utmed många gator i huvudstaden så att folket skulle kunna få se dem och ropa välgångsönskningar. Sedan följde den obligatoriska uppvisningen på balkongen i Stockholms slott där man sedan höll en grandios mottagning för alla inbjudna. Under dansen kombinerade man återigen gammalt med modernt och det blev en salig blandning av klassisk musik, traditionella folksånger, Avicci och cover versionen av Coldplay, precis som det anstår just detta trendiga par.

Sedan var det dags för bröllopstårtan och vid första anblicken såg den mycket traditionell ut. Detta intryck ändrades dock snabbt då gästerna smakade på de första bitarna och insåg att den innehöll sprakande karameller.